marți, 10 iunie 2008

Esti ceea ce gandesti...


M-am intrebat desori cum imi pot schimba viata prin gandire? Si mai ales m-am intrebat pot folosi gandirea intr-un sens pozitiv? Marea majoritate a gandurilor sunt indreptate spre propria persoana. Vorbesc cu mine, despre mine, ma intreb, imi raspund si traiam intr-o realitate despre care credeam ca este a tuturor. La acest nivel a intervenit schimbarea. Am modificat modul in care mi-am vorbit, cuvintele pe care mi le-am spus si gandurile pe care le nutream despre mine…Orice gand bun si iubitor despre mine adduce o crestere a energiei si o modificare a atitudinii exterioare. Aceste ganduri imi confera incredere in mine si imi dau puterea de a-mi transforma visele in realitate.
De multe ori am fost influentat de ceea ce spun ceilalti despre mine…dar fiecare traieste in realitatea lui, cu gandurile lui si exprimarile proprii. Oare chiar am nevoie de altii ca sa imi spuna cum sunt? Oare ceilalti ma cunosc mai bine decat mine????? Daca raspunsul este negative de ce sunt momente in care continui sa ma las otravita de gandurile altora? Desi acest lucru se intampla si in sens invers… oare pot cunoaste un om atat de bine incat sa exprimam o parere despre el? Atunci daca raspunsul este negative de ce continui sa-I “otravesc” pe altii??? Intrebandu-ma am ajuns la concluzia ca, cuvantul pozitiv ca rezultat al gandirii positive are efecte benefice atat asupra celui care exprima cat si asupra celui care primeste. Am facut un exercitiu…inainte de a exprima gandurile negative despre cineva mi-am imaginat ca eu sunt persoana care primeste aceste cuvinte…M-am intrebat cum as reactiona, ce as simti?
Chiar daca, recunosc ca nu reusesc sa pastrez permanent o atitidine pozitiva si uneori exercitiul de mai sus de pierde printer norii emotiilor puternice. Recunosc ca uneori gandurile despre mine sunt negative si orice incercare de a le transforma nu are sorti de izbanda. Recunosc ca influentele exterioare sunt puternice mai ales cand vin de la persoane dragi. Recunosc ca este dificil de pastrat un echilibru intre pozitiv si negativ.
Important este ca sunt ceea ce gandesc si gandirea pozitiva mi-a schimbat viata in bine.

Un comentariu:

Anonim spunea...

adevarat rau.....!!