miercuri, 25 iunie 2008

Ce este fericirea?



Fericirea este implinire, se manifesta ca o stare euforica incarcata de sentimente intense ce nu numai ca provoaca un fel de traire recuperatorie puternica, ci si o energizare, o stare toleranta, cresterea dorintei de a face ca si altii sa fie fericiti. Fericirea se apropie incontestabil de lumea emotiilor: e traita intr-o maniera involuntara, fizica si psihica, adesea se poate lipsi de cuvinte si nimeni nu poate hotari sa fie fericit la comanda. Fiecare dintre noi are o viziune proprie asupra fericirii: ca este sau nu posibila, ca tine de actiune sau de repaos, ca depinde de eforturile noastre sau de intamplare.

Avem parte in viata de momente agreabile, care ne ofera senzatii placute si ne fac bine, favorizand aparitia fericirii, dar este necesar sa constientizam aceste momente pentru a avea accces la fericire.Persoanele anxioase fug de fericire, de teama ca o vor pierde, iar cele cu stima de sine scazuta isi obstructioneza uneori fericirea, in mod inconstient, din aceeasi teama ca vor suferi atunci cand ea va disparea. Fericirea este sa te simti bine cu tine,sa traiesti in armonie cu tine,cu mediul,cu cei care traiesc langa tine,inseamna sa te iubesti si sa daruiesti iubire.

Sunt inca la inceput si totusi am trait multe clipe de fericire maxima,iubesc...si sunt foarte fericita. EL ma face fericita. E atat de simplu! E de ajuns sa-i aud vocea si stiu ce-mi doresc. E de ajuns sa-i vad chipul si sunt toata un zambet...Desi uneori este departe de mine este nevoie doar o secunda sa ma gandesc la el si este langa mine....Am aflat ce sunt lacrimile de fericire si mi-a zambit inima! Viata este uneori scurta si nu avem timp sa iubim,luptam uneori pentru lucruri fara valoare si uitam de Noi. Uitam de ei, de cei dragi care ne inconjoara si astepata mereu o vorba buna.Daca intalnesti fericirea nu o lasa sa-ti scape,prinde-o de mana si spunei sa ramana .Nu lasa pe nimeni sa-ti ia acest drept!Iubeste...pune in toate lucrurile un strop de iubire iar samanta buna va inflori...odata cu tine! Nu sunt in masura sa dau sfaturi dar daca ar fi sa dau unul as spune: lasati deoparte prejudecatile si faceti mereu ce va dicteaza inima,nu va repudiati sentimentele... ascultati-va inima si intuitia!

Astept raspunsuri de la voi! Tu ai intalnit fericirea?

Un comentariu:

Anonim spunea...

da...daca e asa cum zici tu..si eu am intalnit fericirea...:X
alysuk :*